آموزش لیسه گیری خودرو

آموزش لیسه گیری خودرو


یکی از روش های سریع، مقرون به صرفه و موثر جهت ترمیم خط و خش های سطحی روی بدنه خودرو، لیسه گیری است که شما در برخی شرایط می‌توانید بدون نیاز به صافکاری یا نقاشی، ظاهر خودرو خود را به حالت اولیه برگردانید. بنابراین ما در این مقاله سعی کردیم به صورت مرحله به مرحله و با زبانی بسیار ساده، آموزش لیسه گیری خودرو را ارائه دهیم. با ما همراه باشید تا این حرفه را بهتر و بیشتر بشناسید.

لیسه گیری خودرو چیست و چه کاربردی دارد؟

لیسه گیری به معنای ترمیم خط و خش های سطحی روی بدنه خودرو بدون نیاز به رنگ یا نقاشی کامل می‌باشد. زمانی که روی بدنه ماشین خط های نازک و یا رنگ پریدگی های جزئی ایجاد می‌شود، در روش های اصولی لیسه گیری، با استفاده از رنگ همسان و مواد مخصوص، قسمت های آسیب دیده ترمیم خواهد شد. لیسه گیری خودرو در زمان هایی استفاده می‌شود که خط و خش ها و آسیب های وارد شده به رنگ خودرو جزئی باشد. بنابراین برای آسیب های جدی رنگ کاربردی ندارد.

مراحل آموزش لیسه گیری خودرو به صورت اصولی

آموزش لیسه گیری خودرو

زمانی که شما قصد آموزش لیسه گیری خودرو برای ماشین خود و یا حرفه کاری را داشته باشید، باید مرحله به مرحله پیش بروید تا بتوانید بدون ایجاد خسارت به خودرو، کار خود را به اتمام برسانید. بنابراین بسیار مهم است که مراحل زیر را به ترتیب و اصول استاندارد انجام دهید:

  • مرحله 1: بررسی نوع خط و خش
  • مرحله 2: شست و شوی کامل محل آسیب دیده
  • مرحله 3: آماده سازی رنگ لیسه
  • مرحله 4: آماده سازی ابزار لیسه گیری
  • مرحله 5: اجرای لیسه گیری
  • مرحله 6: سنباده کاری نرم
  • مرحله 7: پولیش نهایی

تمامی این مراحل باید به ترتیب انجام شود تا یک ترمیم رنگ و لیسه گیری حرفه ای را بتوانید انجام دهید. حال که مراحل کامل را شناختید، باید برای آموزش لیسه گیری خودرو تک تک آنها را با رعایت اصول استاندارد انجام دهید. در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

مرحله اول: بررسی نوع آسیب رنگ بدنه

آموزش لیسه گیری خودرو

قبل از اینکه کار خود را شروع کنید باید نسبت به بررسی نوع خط و خش و آسیب های وارد شده به رنگ بدنه بپردازید. در این مرحله ممکن است خراش ها به سه دسته تقسیم شوند:

  1. خراش های سطحی: فقط لایه شفاف روی خودرو آسیب دیده
  2. خراش های نیمه عمیق: به رنگ اصلی خودرو آسیب رسیده ولی به فلز یا رنگ آستر آسیبی وارد نشده
  3. خراش های عمیق: فلز زیر رنگ دیده شده و آسیب زیاد است

زمانی که شما به بررسی آسیب های رنگ بدنه خودرو می‌پردازید، متوجه خواهید شد که آیا نیاز به لیسه گیری است یا خیر. معمولا برای خراش های سطحی و یا نیمه عمیق از لیسه گیری خودرو استفاده می‌شود و شما می‌توانید حتی در منزل هم ترمیم آن را انجام دهید. ولی در خراش های عمیق شما باید شرایط را سنجیده و یک سری کار های تخصصی را انجام دهید.

مرحله دوم: شست و شوی کامل محل آسیب دیده

آموزش لیسه گیری خودرو

بعد از اینکه میزان آسیب و خط و خش وارد شده به بدنه خودرو را سنجیدید، باید برای شست و شوی کامل محل آسیب دیده آماده شوید. در این مرحله باید با توجه به آب و مواد شوینده که ترجیحا مایع ظرف شویی است، سطح مورد نظر را کاملا تمیز کرده تا گرد و خاک، چربی و مواد اضافی روی بدنه خودرو کاملا پاک شوند. این کار کمک خواهد کرد تا رنگ لیسه به خوبی بر روی بدنه بچسبد.

برخی از مراکز حرفه ای لیسه گیری برای از بین بردن چربی ها و آلودگی های رنگ بدنه از خمیر کلی (clay bar) استفاده می‌کنند. این خمیر میتواند هر چیزی را بدون پولیش و لایه برداری از روی سطح رنگ خودرو پاکسازی کند. برای مثال گرده رنگ هایی که بسیاری از افراد ناشی از سنباده استفاده می‌کنند.

مرحله سوم: آماده سازی رنگ لیسه

در این مرحله شما باید رنگ لیسه خود را با توجه به کد رنگ ماشین، تهیه کنید. ممکن است تعجب کنید ولی هر خودرو دارای یک کد رنگ می‌باشد و ممکن است خودروی سفید شما با سایر خودرو های سفید رنگ، تفاوت رنگ داشته باشد. بنابراین شما باید با توجه به کد رنگ خودرو، برای جلوگیری از دو رنگ شدن آن ناحیه، لیسه گیری را انجام دهید. در این مرحله از آموزش لیسه گیری خودرو دو راه حل وجود دارد:

  1. استفاده از رنگ های آماده
  2. ساخت رنگ توسط رنگ ساز
آموزش لیسه گیری خودرو

استفاده از رنگ های آماده قطعا کم هزینه ترین و بی دردسر ترین راه ها خواهد بود. این رنگ ها را شما می‌توانید از فروشگاه های لوازم یدکی با توجه به کد رنگ خود خریداری نمایید و قیمت بسیار مناسبی خواهند داشت. معمولا این محصولات مورد استفاده کسانی هستند که قصد دارند در منزل لیسه گیری را انجام دهند.

روش دوم ساخت رنگ خودرو با استفاده از خدمات رنگ ساز است. در این روش کد رنگ خودرو به رنگ ساز داده شده و شخص متخصص نسبت به ساخت آن رنگ اقدام می‌کند. معمولا این روش برای مجموعه های حرفه ای با دقت کار بالا استفاده می‌شود. در نظر داشته باشید که کد رنگ خودرو معمولا زیر کاپوت و دفترچه خودرو قیمت شده است.

مرحله چهارم: آماده سازی ابزار مورد نیاز لیسه گیری

آموزش لیسه گیری خودرو

حال که مراحل آموزش لیسه گیری خودرو را تا به اینجا دنبال کردید، نوبت به آماده کردن ابزار مورد نیاز می‌رسد. البته استفاده از کلمه ابزارآلات ممکن است باعث شود تا شما فکر کنید که نیازمند هزینه زیادی هستید ولی اینطور نیست. شما با یک سری ابزار بسیار ارزان و جزئی می‌توانید آموزش لیسه گیری خودرو خود را کامل کنید. این ابزار عبارت اند از:

  • لیسه یا کاردک پلاستیکی نرم
  • خلال دندان یا سرنگ جهت تزریق دقیق رنگ
  • تینر فوری برای تنظیم غلظت (در صورت نیاز)
  • سنباده نرم مثل P2000 یا P2500
  • ماده پولیش به همراه دستمال نرم

کلیه ابزار های مورد نیاز جهت آموزش لیسه گیری خودرو ممکن است 300 هزار تومان هم نشود. بنابراین نگران هزینه های ابزار لیسه گیری نباشید.

مرحله پنجم: اجرای لیسه گیری خودرو

آموزش لیسه گیری خودرو

حالا که تمامی مراحل آموزش لیسه گیری خودرو را انجام دادید، نوبت به اجرای آن می‌رسد. در این مرحله شما باید گام به گام پیش بروید تا یک کار تمیز و اصولی انجام شود. برای اجرای لیسه گیری موارد زیر را به ترتیب انجام دهید:

  1. مقدار کمی رنگ را با لیسه (یا خلال دندان یا سرنگ) داخل خراش قرار دهید.
  2. برداشتن اضافات رنگ به آرامی با لبه ی لیسه پاک کن جهت صاف شدن سطح
  3. صبر کردن تا چند ساعت جهت خشک شدن رنگ

در نظر داشته باشید که شما با استفاده از لیسه، خلال دندان یا سرنگ باید دقیقا رنگ را داخل خراش ایجاد شده قرار دهید. در این مرحله باید شما سعی کنید تا رنگ را بسیار نازک تزریق کنید. در صورتی که ضخامت رنگ تزریقی بیشتر از حد باشد، باید بعد از خشک شدن رنگ، نسبت به تراشیدن آن و هموار کردن سطح رنگ اقدام کرد.

سعی کنید ابتدا یک لایه رنگ را در داخل خراش قرار داده و پس از خشک شدن دوباره به آن لایه اضافه کنید. این کار باعث می‌شود تا پف رنگ خوابیده و شما بتوانید رنگ همواری با اطراف ناحیه آسیب دیده داشته باشید. بنابراین سعی کنید لایه به لایه نسبت به تزریق رنگ اقدام کنید و اجازه دهید در هر لایه که تزریق شد، رنگ کاملا خشک شود و سپس لایه بعدی را اضافه کنید.

حتما بعد از تزریق رنگ اجازه دهید تا آن کاملا خشک شود تا شما بتوانید مراحل بعدی را انجام دهید. در صورتی که رنگ شما خشک نشده و شما مراحل بعدی را شروع کنید، باعث خراب شدن لیسه و ایجاد خسارات زیادی خواهد شد. بنابراین باید حتما صبر و حوصله به خرج دهید.

مرحله ششم: سنباده کاری نرم

آموزش لیسه گیری خودرو

مرحله ششم از آموزش لیسه گیری متعلق به سنباده کاری نرم است که در آن زمانی که رنگ تزریق شده کاملا خشک شد، باید برای صاف و یک دست شدن سطح رنگ، از سنباده نرم استفاده شود. معمولا از سنباده های P2000 یا P2500 برای اینکار استفاده می‌شود. در این مرحله شما باید به همراه آب، سنباده را در چند ثانیه و با فشار کم روی قسمت رنگ شده حرکت دهید. فقط باید حواستان باشد که به رنگ های اطراف آسیبی وارد نشود.

این کار را تا زمانی ادامه می‌دهید که سطح رنگ کاملا هموار و یک دست شده و هیچ برآمدگی یا تو رفتگی وجود نداشته باشد.

مرحله هفتم: پولیش نهایی

آموزش لیسه گیری خودرو

زمانی که سطح رنگ کاملا هموار و یکسان شد، باید برای برطرف کردن خط و خش های جزئی که توسط سنباده نرم ایجاد شده است اقدام کرد. این کار علاوه بر خط و خش های جزئی، باعث درخشندگی و یک دست شدن رنگ نیز خواهد شد. برای این منظور شما باید مواد پولیش را از مراکز معتبر خریداری کرده و با توجه به اصول استاندارد ناحیه را کاملا پولیش کنید. برای اینکار لازم است که مقدار کمی پولیش را روی سطح مورد نظر قرار داده و با توجه به یک پارجه مایکروفایبر یا نرم، به آرامی آن را مالش دهید.

البته در داخل مراکز حرفه ای لیسه گیری خودرو مانند اتومارول تمامی این مراحل با دستگاه های مخصوص و کاملا تخصصی انجام می‌شود ولی اگر شما در خانه قصد پولیش داشته باشید، استفاده از دستمال های مخصوص پیشنهاد می‌شود. بعد از انجام پولیش نهایی، در صورتی که تمامی موارد آموزش لیسه گیری را به درستی انجام داده باشید، ناحیه آسیب دیده کاملا از بین رفته و خودرو شما دقیقا مثل روز اول خواهد شد.

نکات حرفه ای در آموزش لیسه گیری خودرو

آموزش لیسه گیری خودرو

زمانی که شما نسبت به لیسه گیری خودرو اقدام می‌کنید، باید یک سری نکات را در نظر داشته باشید تا بتوانید خروجی کار باکیفیتی را ارائه دهید. این نکات عبارت اند از:

  • وجود نور مناسب در حین کار
  • محیط باید دمای معمولی و ایده آل داشته باشد
  • در صورتی که تجربه این کار را ندارید، روی نقطه کم دید خودرو تمرین کنید
  • قبل از لیسه گیری سعی کنید روی یک قطعه فلز بی ارزش کار ها را مرور کنید.
  • در هر مرحله از تزریق رنگ، صبر کنید تا رنگ کاملا خشک شود.
  • درصورتی که تزریق رنگ زیاد شد، می‌توانید با کارتک و کاملا محتاطانه رنگ های برآمده را از روی سطح بدنه جداکنید.

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم تا به صورت اصولی و استاندارد آموزش لیسه گیری خودرو را به شما عزیزان بیان کنیم. امیدواریم توانسته باشیم به شما در این مبحث کمکی کرده باشیم. در صورت داشتن هرگونه تجربه یا سوال می‌توانید آن را در بخش نظرات با سایر افراد به اشتراک بگذارید. ممنونیم که تا به اینجا همراه ما بودید.

چیکار کنیم که رنگ لیسه با رنگ اصلی خودرو مغایرت نداشته باشد؟

شما می‌توانید از رنگ های آماده با کد رنگ مخصوص و همچنین استفاده از خدمات رنگ ساز این مشکل را برطرف کنید.

آیا در منزل هم می‌توان لیسه گیری کرد؟

بله البته! در صورتی که تمامی موارد آموزش لیسه گیری خودرو را مطالعه کنید، می‌توانید در منزل و دور از هزینه های بالا خودرو خود را لیسه گیری کنید.

آیا لیسه گیری تخصص زیادی می‌خواهد؟

در صورتی که برای خودرو خود این خدمات را نیاز دارید خیر ولی اگر قصد درآمد زایی از این حرفه را دارید، قطعا نیازمند تمرین، تجربه و تخصص بالاست.

آموزش لیسه گیری چقدر طول می‌کشد؟

آموزش لیسه گیری بستگی به حوصله و استعداد شما خواهد داشت و معمولا در کمتر از دو ماه می‌توانید به طور کامل یاد گیرید.

به این مطلب چه امتیازی می‌دهید؟

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *